Къде се намира Дубай?

ДубайТози въпрос е често задаван в интернет и за това реших да напиша няколко реда за Дубай. Едно от седемте арабски емирства образуващи ОАЕ е Дубай. Той се намира на югоизточния бряг на Персийския залив в континента Азия. Ако сте решили да пътувате до там, това може да стане по суша през Турция или най-бързо и лесно чрез въздушния транспорт, който е по-скъп, но по-удобен.

С население около 1.6 милиона жители Дубай е второто по големина емирство в страната. За дата на основаване се приема 1833 година, но е споменавано още през 1095 година а самото населено място съществува от около 1799 година. Той е сред водещите икономики в Близкия Изток, но също така освен добива и преработката нефт, важни фактори са туризмът и финансовите услуги, които се развиват в него. В последните години нашумя много с мащабното си строителство на огромни сгради, които са архитектурни шедьоври.

Публикувано в Други, Свят с етикети , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.

Един коментар по Къде се намира Дубай?

  1. Val каза:

    ОАЕ-Обединени арабски емирства
    Дубай, Абу Даби, Шаржа и другите емирства – живот в бъдещето! Прекрасно е! Който не е ходил там, да направи всичко възможно да отиде за да види, да се докосне до невероятните сгради, уредения и спокоен живот, красотите на планетата. Направете си това удоволствие поне за 5 дни да живеете в бъдещето, защото надали ще Ви се отдаде в този живот да видите нещо по-красиво и величествено! Пренесете се в друг свят, изживейте невероятното, насладете се на красота и величие, отдайте на емоцията!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>