Кой е най-големият щат в САЩ?

АляскаСАЩ е мечта за много хора по света, но е добре също така да научим повече за страната и нейните щати. През 1959 година на 3 януари е приет 49-ият щат на САЩ и това е Аляска. В него живеят над 600 000 човека, а площта и е 1 477 261 квадратни километра. На фона на нашата родина, която е 110 000 квадратни километра този щат е истински гигант, като също така е и най-големият в страната.

Аляска и Хавай са двата щата, които не са съседни на останалите 48 щата в Северна Америка. Първите нейни посетители според историята са руснаците, а САЩ я купуват от Русия на 9 април 1867 година за смешните в днешно време 7.2 милиона долара. Тогава със сигурност парите са имали многократно по-голяма стойност от днес, така че сумата за времето си е била доста сериозна. Денят на Аляска се празнува на 18 октомври всяка година.

Публикувано в Други, История, Свят с етикети , , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>